KONYA / SELÇUKLU - Kemal Akpınar İmam Hatip Ortaokulu

Eyl

İngilizce sınıflarımızda hazırbulunuşluk sınavı 15 Eylül Cuma günü yapıldı.

Eyl

Mezun öğrencilerimizden Yasin Küçüksarı kazandığı Karaman Ünivresitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne gitmeden önce okulumuzu ziyaret ederek, öğretmenlerine teşekkür etti. Kendisine okul hayatında başarılar dileriz.

Ağu

2023-2024 Öğretim Yılı'nda yabancı dil ağırlıklı eğitim yapılacak olan sınıflarımıza öğrenci seçme sınavımız 1 Eylül 2023 Cuma günü saat 11:00'de yapılacaktır.

Sınava gelirken öğrencilerimiz yanlarında kimlik belgeleri, kalem, silgi getireceklerdir.

Sınava girecek öğrencilerimiz en geç 10:45'te okulda bulunacaklardır.

Haz

NEDEN KEMAL AKPINAR İMAM HATİP ORTAOKULU ?

-Okulumuzda tam gün eğitim yapılmaktadır. Dersler sabah 08:30 'da başlar öğleden sonra 14:45'de biter.

Yani sabahçı-öğlenci grupları olmadığı için sabah hava aydınlanmadan kalkıp gelip, akşam hava karardıktan sonra eve gitmek zorunda kalmazsınız. Sabah yeterince uyumak ve öğleden sonra eve gidince oyun oynamak için bol bol vaktiniz olur.

-Sınıflarımızda ortalama 23 öğrenci bulunmaktadır. Yani okulumuzda aşırı kalabalık sınıf ortamı yoktur. Öğretmenlerimiz, öğrenci sayısı  olarak daha az sınıflarda , daha sakin ortamda öğrencileri ile ilgilenirler.

-Spor salonumuz öğrencilerimizin hizmetindedir.

Öğrencilerimiz Spor salonumuzu Beden Eğitimi derslerinde aktif olarak kullanmakta, hafta içi ve hafta sonlarında öğrencilerimize farklı branşlarda kurslar verilmektedir.

Ağustos ayı sonunda yapacağımız seviye belirleme sınavı ile başarılı 50 öğrencimiz 2 sınıfa ayrılarak yabancı dil dersi ağırlıklı sınıflarda eğitimlerine devam ederler.

-Servis sorunu yaşamazsınız.

Okulumuz mahalle okulu olduğu için, evlerinize çok uzak değildir ve hem maliyeti yüksek hem de yorucu olan servisle geliş-gidiş yapmak zorunda kalmazsınız.

-Kayıt parası almıyoruz, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım ediyoruz.

-Ortaokuldan tek farkımız haftada sadece 1 ders saatidir.

Fazladan Arapça, Kuran-ı Kerim gibi dersler vardır. Öğrencilerin en korktuğu ders olan Arapça dersinde , öğrencilerin seviyesinde basit kalıplar öğretilmektedir ve çok zorlanılmamaktadır. Yani Arapça dersi öyle söylendiği gibi zor bir ders değildir.

NOT: Kayıtlarımız 20 Haziran'dan itibaren başlayacaktır. Kayıt için öğrenci kimliği  yeterlidir.

Kayıt yaptıran her öğrenciye "TATİL KİTAPLARI ve KIRTASİYE SETİ" hediyemizdir. !!!

Haz

2022/2023 Eğitim Öğretim yılı karne dağıtım töreni ile sona erdi.

Haz

Okulumuzda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ikinci dönem uygulanan ''OKU-YORUM'' kitap okuma projesi tamamlandı.

Haz

Öğrencilerimiz bilim merkezini ziyaret ettiler.

Haz

Veli Görüşme Odasında haftalık planlanan çizelgeye göre veli öğretmen görüşmeleri yapılmaktadır.

Haz

Teknoloji ve Tasarım dersimizin sene sonu sergi açılışını öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik.

Haz

Geleneksel olarak sene sonunda DYK'ya devam eden ve LGS'ye girecek öğrencilerimizin motivasyonu amacıyla Kelebekler Vadisindeki pikniğimizi gerçekleştirdik.

Haz

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından okulumuzda yangın tahliye tatbikatı yapıldı.Öğretmen arkadaşlar ve öğrencilerimiz yangın konusunda bilgilendirildi.

May

Görsel Sanatlar öğretmenimiz Çiğdem ÖRS tarafından öğrencilerimizin bir yıl boyunca yaptıkları resimlerden oluşan Resim sergimizin açılışını yaptık.

May

Okul Aile Birliğimizin düzenlediği, gelirinin okulumuza kazandırılacağı kermesimize davetlisiniz.

May

DYK'ya devam eden öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik  motivasyon amaçlı; Gezi İnceleme Kulübümüz Rehber Öğretmeni Cevat Yaylacı'nın organize ettiği Nevşehir gezimizi günübirlik olarak , 3 otobüs , yaklaşık 130 öğrenci ve 10 öğretmenimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Sabah saat 05:30 'da Konya'dan yola çıkarak başladığımız geziyi akşam 23:30'da Konya'ya geri dönerek tamamladık.

Gün içerisinde Nevşehir Peribacaları, Göreme, Avanos çömlek atölyesi, Özkonak Yer altı şehri, Aksaray Ihlara Vadisi, Hayal Vadisi, tarihi konaklar gibi mekanlar gezildi. Sabah kahvaltısı, açık büfe öğle yemeği ve Ihlara Vadisi'nde şelale kenarı restorantta akşam yemeği ikramları yapıldı.

Öğrencilerimizin çok memnun kaldığı güzel bir gezi oldu.